Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

jagodna_torta_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Jagodna torta brez pečenja

60 min
60 min

Najprej kekse dobro zdrobimo. Maslo stopimo in ga primešamo k keksom. Dno modela za torte obložimo s peki papirjem in na dno stisnemo kekse z maslom, tako da dobimo dno torte. Nato se lotimo kreme. Jagode operemo in zrežemo na četrtinke.  2/3 jagod prelijemo s konjakom, contreau likerjem in 4 žlicami sladkorja. V kozici zavremo in zmiksamo v univerzalnem mešalcu. Medtem namočimo želatino in jo stopimo v vročih jagodah. Počakamo da se malo ohladi in s preostalimi jagodami ter mascarpone sirom dobro premešamo, tako da dobimo gladko kremo. Na kocu še primešamo stepeno smetano in stopljeno belo čokolado. Vlijemo v model in postavimo v hladilnik za 1 uro.

Oglejte si recept na

Sestavine

252252 g mascarpone sira
510510 g svežih jagod
510510 g stepene smetane
0,480,48 dcl konjaka
0,480,48 dcl contreau likerja
4,24,2 žlice sladkorja
9090 g bele čokolade
66 lističev želatine
210210 g spar premium cantucinni keksov
150150 g masla