Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

kakijeva_sladica_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Kakijeva sladica

10 min
10 min

Kaki olupimo in s paličnim mešalnikom pretlačimo v omako skupaj s cimetom in z limoninim sokom. Hranimo na hladnem. Nato z mešalcem stepemo ostale sestavine za kremo. V lepe kozarčke nabrizgamo kremo maskarpone in jo zalijemo s kakijevo omako. Če želimo, jo lahko okrasimo z opraženimi mandlji ali s podobnim.

Oglejte si recept na

Sestavine

22 kosa mehkega kakija
0,60,6 limoninega soka
11 ščep cimeta
200200 g sira maskarpone (za kremo)
100100 ml sladke smetane (za kremo)
22 žlici cvetličnega medu (za kremo)
33 cl rjavega ruma