kakijeva_sladica_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Kakijeva sladica

10 min
10 min

Kaki olupimo in s paličnim mešalnikom pretlačimo v omako skupaj s cimetom in z limoninim sokom. Hranimo na hladnem. Nato z mešalcem stepemo ostale sestavine za kremo. V lepe kozarčke nabrizgamo kremo maskarpone in jo zalijemo s kakijevo omako. Če želimo, jo lahko okrasimo z opraženimi mandlji ali s podobnim.

Oglejte si recept na

Sestavine

22 kosa mehkega kakija
0,60,6 limoninega soka
11 ščep cimeta
200200 g sira maskarpone (za kremo)
100100 ml sladke smetane (za kremo)
22 žlici cvetličnega medu (za kremo)
33 cl rjavega ruma

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?