Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

panna_cota_cesnje_720x370.jpg

Recepti

»Panna cotta« na moj način

260 min
260 min

Suhe višnje namočite v pomarančnem soku. Želatino namakajte približno 10 minut v vodi. Ko nabrekne, jo ožmite in nad soparo raztopite v 2 žlicah vode. Namočene suhe češnje in želatino umešajte v jogurt. Zlijte v majhne modelčke ali večji model, ter za štiri ure dajte v hladilnik. Višnje izkoščičite in jih z dodatkom ½ dl vode kuhajte nekaj minut. Mlačnim višnje dodajte med in cimet ter zmešajte s paličnim mešalnikom. »Panna cotto« dajte na krožnike, prelijte s prelivom in okrasite s sadjem.

Namig: če uporabite višnje ali češnje iz kompota, medu ni potrebno dodajati.

Oglejte si recept na

Sestavine

88 dl jogurta
88 listov želatine
1010 dag suhih višenj
0 malo pomarančnega soka
0 Preliv:
2020 dag višenj
22 veliki žlici medu
0 cimet