Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

sladoled-rumena-buca_720x370.jpg

Dolce Vita

Sladoled z rumeno bučo

0 min

Bučo narežite na majhne kockice in jo kuhajte v mešanici mleka in vode do mehkega (približno 8 minut). Dodajte nariban ingver. Odstavite z ognja, ohladite ter dodajte sok, limonino lupino in jogurt. Dobro zmešajte s paličnim mešalnikom. Umešajte med. dobro ohladite v hladilniku. Preden sladoleda daste v napravo za izdelavo sladoleda dodajte stepeno smetano. Upoštevajte navodila proizvajalca. Sladoled dajte v skodelice in po želji pokapljate z ingverjevim sirupom.

Namig: Če nimate naprave za izdelavo sladoleda dajte pripravljeno maso v primerno posodo v zamrzovalnik. Zmes večkrat premešajte.

Sestavine

3030 dag rumene buče
33 dl mleka
11 dl vode
44 žlici nastrganega ingverja
11 nastrgane lupine bio limone
22 žlica limoninega soka
44 žlici pomarančnega soka
55 dl jogurta
22 dl smetane
44 žlici medu
44 žlici ingverjevega sirupa (po želji)