Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

velikonocni_zajcki_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Velikonočni zajčki iz mlečnega testa

180 min
180 min

Moko, raztopljen kvas, sladkor in sol ter mleko zgnetemo v kvašeno testo. Pustimo vzhajati eno uro. Nato testo razdelimo v kepice težke po 50 gramov. Testo oblikujemo v majhne hlebčke, ki jih nekoliko sploščimo. S škarjami na obeh koncih izrežemo ušesa. Za oči vsakemu zabodemo dva klinčka. Zajčke premažemo z mešanico jajca in mleka ter jih zložimo v namaščen pekač in jih pečemo 30 minut na 160 stopinjah.

Oglejte si recept na

Sestavine

500,4500,4 g gladke moke (za testo)
0 2 žlici sladkorja (za testo)
0 1/2 žličke soli (za testo)
350,4350,4 ml mleka (za testo)
0 3 žlice mleka (za premaz)
20,0420,04 g kvasa (za testo)
0 1 rumenjak (za premaz)
0 klinčki (za premaz)