Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

visnjeva_juha_720x370.jpg

Recepti

Višnjeva juha

30 min
30 min

Zavrite vodo, dodajte višnje, sladkor in cimetovo skorjo. Kuhajte približno 4 minute. Škrobno moko pomešajte z dvema žlicama vode in jo umešajte v višnje. Kuhajte še par minut. Odstavite, ohladite, dodajte pomarančni sok in koščke banane. Odstranite cimetovo skorjo, zmešajte s paličnim mešalnikom in ohladite v hladilniku. Smetani dodajte mleti muškatni orešek in jo stepite. V krožnik dajte juho in »cmok« iz stepene smetane (oblikujte ga z žlico).

Oglejte si recept na

 

Sestavine

3030 dag višenj (svežih ali zmrznjenih)
11 zrela banana
66 dl vode
0 sok dveh pomaranč
22 žlici sladkorja
11 zvrhana čajna žlička škrobne moke
0 košček cimetove skorje
0 muškatni orešček
0,480,48 dl sladke smetane