zlatovcica-zelisca-krompir_720x370.jpg

Morske dobrote

Potočna zlatovčica z zelišči in krompirjem z maslom

0 min

Ribe dobro očistimo pod tekočo vodo in jih osušimo. Limone operemo in narežemo na kolobarje. Vejice rožmarina speremo pod vodo. Peteršilj in timijan operemo, osmukamo in sesekljamo. Drobnjak operemo in narežemo na daljše kose. Krompir olupimo in narežemo na kocke, nato ga skuhamo v slanem kropu. Ko je kuhan, mu dodamo maslo ter ga premešamo, da se stopi. Na dno pekača položimo kolobarje limon, tako da je dno povsem pokrito. Postrvi zunaj in znotraj natremo s soljo, sesekljanim timijanom in peteršiljem in jih položimo v pekač. Prelijemo jih z olivnim oljem in na vsako položimo vejico rožmarina.

Pečico segrejemo na 180ºC. Pekač z ribami postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut. Na polovici pečenja ribe previdno obrnemo z lopatko in jih pečemo dalje. Pečene ribe previdno preložimo iz pekača na krožnik, jih potresemo z drobnjakom in dodamo krompir v kosih z maslom.

Sestavine

44 očiščene potočne zlatovčice
44 vejice rožmarina
44 vejice timijana
11 šopek peteršilja
11 šopek drobnjaka
33 limone
22 žlici olivnega olja
11 ščepca soli
600600 g krompirja
2020 g masla

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?