Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

file_morskega_lista_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Morske dobrote

File morskega lista v pivskem testu

15 min
15 min

Fileje osušimo, malo pokapamo z limono in solimo, ter popramo. Pomokamo iz obeh strani in potopimo v maso za cvrtje, ki jo pripravimo tako, da rumenjak, moko, pivo, pecilni prašek, limonin sok in malo soli dobro premešamo v gladko kremo. Tej kremi nato previdno vmešamo beljak in na hitro iz obeh strani ocvremo v vročem olju. Serviramo s pečenim krompirčkom in tatarsko omako.

Oglejte si recept na

Sestavine

44 fileji morskega lista
11 sok limone
11 dcl piva
33 žlice ostre moke
22 rumenjaka
11 sneg beljaka
0,50,5 žličke pecilnega praška
0 sol
0 malo belega popra