Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

polnjeni_lignji_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Morske dobrote

Polnjeni lignji s krompirjevim muffinom in česnovo omako

30 min
30 min

Najprej nasekljamo čebulo na zelo drobno in jo pričnemo pražiti v oljčnem olju. Nato dodamo nasekljane lovke lignjev in dobro prepražimo. Solimo in popramo, ter dodamo stisnjen česen. Ko česen zadiši, zalijemo z vermouthom in dodamo zelišča. Ko vse skupaj povre, odstavimo in dodamo suhe drobtine in parmezan, ter dobro premešamo, da dobimo suho maso. S to maso napolnimo lignje in jih zapremo z zobotrbcom. Pazimo da jih ne napolnimo preveč, saj nam lahko popokajo. Tako pripravljene lignje lepo zlatorumeno zapečemo iz obeh stani. Postrežemo s česnovo omako in krompirjevim muffinom.

Oglejte si recept na

Sestavine

1212 c4 lignjev in lovke
11 skodelica suho prepraženih drobtin
0,50,5 skodelice naribanega parmezana
11 žlica nasekljanih mešanih zelišč
11 manjša rdeča čebula
33 stroki česna
0,50,5 dcl suhega vermoutha
0 sol
0 beli poper
0 oljčno olje