Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

bujta_repa_720x370.jpg
Mojca Polak

Nekaj na žlico

Bujta repa

0 min

Oprane kosti z mesom damo v lonec s hladno vodo, pustimo, da zavre, in počasi kuhamo pol ure. V lonec dodamo oprano kislo repo in začimbe ter počasi kuhamo, da se repa zmehča. Dodamo oprano proseno kašo, ki mora ostati na površini, da se ne prime posode. Kuhamo toliko časa, da je kaša kuhana. V kozici iz maščobe in moke naredimo prežganje z dodatkom čebule in mlete paprike, ga razmešamo z mrzlo vodo ter vlijemo v lonec s kuhano repo in kašo. Nežno premešamo, po potrebi dosolimo, zavremo in počasi kuhamo še 5 minut. Bujto repo lahko postrežemo kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 kg naribane kisle repe
7070 dag mesnate svinjske kosti (hrbet, deli glave in vratu)
22 dl oprane prosene kaše
22 žlici bele moke
44 žlice masti
0 čebula
22 stroka česna
0 sol, poper, kumina, lovorjev list, mleta sladka paprika, majaron, kis