Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

cebulna_brzola_720x370.jpg
Mojca Polak

Nekaj na žlico

Čebulna bržola

0 min

Bržole narahlo potolčemo, jih posolimo, jim narežemo kožice, pomokamo in opečemo. Nato jih zložimo v drugo kozico in postavimo na toplo. Na maščobi, ki je ostala, rumeno spražimo na kolobarje narezano čebulo in ji prilijemo fond. V posodo ponovno vložimo bržole in jih do mehkega dušimo. Nazadnje jed izboljšamo še z vinom, gorčico in poprom ter garniramo z ocvrtimi rezinami čebule.

Oglejte si recept na

Sestavine

6060 dag govejih bržol
0 sol
22 dag moke
55 dag maščobe
3030 dag čebule
0 temni fond (osnova)
0 rdeče vino
0 gorčica
0 poper