Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

goveji_golaz_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Goveji golaž

180 min
180 min

Goveje stegno narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen nasekljamo na drobno. V loncu na oljčnem olju prepražimo čebulo. Malo solimo in popramo ter dodamo na kocke narezan goveji file. Medtem v teflonski ponvi na suho prepražimo mleto papriko, da spremeni barvo in zadiši. Ko se to zgodi, takoj zalijemo z 1 dcl vode, s čimer preprečimo, da bi se paprika zažgala. Medtem se meso že lepo praži in takrat dodamo še začimbe in ajvar ter dijonsko gorčico. Premešamo in zalijemo z vinom ter dodamo žličko sladkorja. Ko vino skoraj povre, zalijemo z vodo ali juho, dodamo na trakove narezano pečeno papriko in počakamo, da spusti svoj sok. Pričnemo zalivati z govejo juho (ali vodo) in vse skupaj kuhamo približno dve uri in pol. Takrat je golaž ravno prav gostljat in meso mehko. Serviramo poljubno s skutinimi štruklji, z maslenim krompirjem ali s polento.

Oglejte si recept na

Sestavine

800800 g govejega stegna
11 kg čebule
11 žlica dijonske gorčice
22 žlice domačega ajvarja
44 strok česna
22 pečeni papriki
11 žlička majarona
11 žlica mlete rdeče paprike
11 ščepec mlete kumine
22 dcl rdečega vina