Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

jesenski_ricet_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Jesenski ričet

60 min
60 min

Vso zelenjavo razen fižola narežemo na manjše kocke. V 3 litre vode pristavimo ješprenj z lovorjevim listom. Solimo in popramo ter postavimo na ogenj. Dodamo zelenjavo razen fižola in kuhamo pol ure. Nato dodamo polovico fižola. Polovico fižola pa pretlačimo s paličnim mešalcem in vsujemo k ričetu. V ponvico vlijemo olje, dodamo moko in sesekljan česen ter počasi pražimo prežganje. Vsujemo ga h kuhanem ješprenju in dolijemo še vino. Kuhamo še deset minut, da se enolončnica zgosti, na koncu pa primešamo sesekljani peteršilj in ponudimo.

Oglejte si recept na

Sestavine

510510 g kuhanega rjavega fižola
1,21,2 manjši por
1,81,8 korenčka
210210 g oranžne buče
210210 g zelene
300300 g ješprenja
0 sol
0 poper
4,24,2 žlice olja
2,12,1 žlice polnozrnate moke
2,12,1 lista lovorja
2,12,1 stroka česna
1,21,2 l rdečega vina
1,21,2 pest sesekljanega peteršilja