Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

jota_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Jota s kislim zeljem

60 min
60 min

Krompir narežemo na kocke ina ga damo kuhat. Prav tako damo kuhat fižol. Medtem v loncu na oljčnem olju dobro prepražimo na drobno narezano čebulo in panceto. Malo solimo in popramo. Takrat dodamo kislo zelje in stisnemo česen. Počakamo da zadiši in malo zalijemo z govejo juho. Počakamo da malo povre in spet zalijemo. Dodamo zelišča in takrat prilijemo kuhan krompir z vodo in prav tako fižol. Vse skupaj povremo tako dolgo, da se vse skupaj zgosti. Serviramo v globok krožnik tako, da na joto položimo žličnik  kisle smetane. Jota je vedno boljša drugi dan, ko malo postoji.

Oglejte si recept na

Sestavine

600600 g kislega zelja
200200 g domačega fižola
300300 g krompirja
11 večja čebula
44 stroki česna
11 šopek timijana
11 šopek majarona
5050 g pancete
0 malo oljčnega olja
44 pari manjših pečenic
0 sol
0 grobo mlet poper
0 goveja juha za zalivanje