Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

pisc_obara_720x370.jpg
Mojca Polak

Nekaj na žlico

Perutninska obara (Ljubljanska obara)

0 min

Perutnino razdelimo na več kosov, stresemo jih v kostno juho, dodamo na rezine narezano zelenjavo in začimbe. Medtem ko se obara kuha, na maščobi prepražimo moko. Ko zarumeni, dodamo drobno sesekljano čebulo, jo prepražimo, dodamo drobtine, premešamo, dodamo strti česen, ga prepražimo le toliko, da zadiši, nato prilijemo nekoliko mrzle vode, da se prežganje prekuha. Vlijemo ga k obari, solimo in začinimo. Vse skupaj naj vre, da se meso zmehča in se prežganje dobro prekuha. Nazadnje jed okisamo. Obaro lahko skuhamo tudi iz samih perutnic.

Sestavine

7070 dag perutnine
1,281,28 l kostne juhe ali juhe iz koncentrata
44 dag maščobe
33 dag moke
33 dag drobtin
1212 dag jušne zelenjave
55 dag čebule
22 stroka česna
0 zmleti poper
0 lovorjev list
0 majaron
0 timijan
0 sol
0 pehtranov kis po okusu