Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

slasten_golaz_720x370.jpg
Marko Herič

Nekaj na žlico

Slasten goveji golaž

0 min

Goveji file narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen nasekljamo na drobno. V loncu na oljčnem olju prepražimo čebulo. Malo solimo in popramo ter dodamo na kocke narezan goveji file. Medtem v teflonski ponvi na suho prepražimo mleto papriko, da spremeni barvo in zadiši. Ko se to zgodi, takoj zalijemo z 1 dcl vode, ker tako preprečimo, da se paprika zažge. Medtem se meso že lepo prepraži in takrat dodamo začimbe in ajvar ter dijonsko gorčico. Premešamo in zalijemo z vinom ter dodamo žličko sladkorja. Ko vino skoraj povre zalijemo z vodo ali juho, dodamo na trakove narezano pečeno papriko in počakamo da spusti svoj sok. Pričnemo zalivat z govejo juho (ali vodo) in vse skupaj kuhamo približno uro in pol. Takrat je golaž ravno prav gostljat in meso mehko. Serviramo poljubno s skutinimi štruklji ali polento.

Oglejte si recept na

Sestavine

600600 g govejega fileja
11 kg čebule
11 žlica dijonske gorčice
22 žlici domačega ajvarja
44 stroki česna
22 pečeni papriki
11 žlička majarona
11 žlica mlete rdeče paprike
11 ščepec mlete kumine
22 dcl rdečega vina
11 žlička sladkorja
0 sol
0 grobo mleti poper
0 goveja juha za zalivanje (ali voda)
0 oljčno olje