Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

telecji_ragu_z_rdecim_fizolom_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Telečji ragu z rdečim fižolom in popečeno krompirjevo rezino

160 min
160 min

Na oljčnem olju v velikem loncu pričnemo pražiti čebulo, ki jo na drobno nasekljamo. Medtem narežemo meso na 1cmx1cm velike kocke. Meso solimo in popramo ter ga dodamo k čebuli. Vse skupaj lepo počasi pražimo. Ko meso in čebula pričneta dobivati barvo, dodamo nasekljan česen in vse dišavnice. Vse skupaj dobro premešamo in zalijemo z limoninim sokom in dodamo mleto papriko. Počasi se nam bo pričel ragu lepo gostiti. Takrat zalijemo z vinom in počakamo da nam vino malo povre. Dodamo govejo juho in kuhamo na srednjem ognju približno uro in pol. Do takrat se nam bo ragu že dobro zgostil in takrat dodamo rdeč fižol z vso tekočino. Dobro premešamo in pustimo da vre še kakšnih 15 minut, preden ga serviramo.

POPEČENA KROMPIRJEVA REZINA

Najlažje je takšno rezino pripraviti z že kupljeno zmesjo za krompirjevo testo. Če želite lahko uporabite tudi osnoven recept za krompirjeve njoke. Torej krompirjevo zmes zgnetemo z timjanom in vodo v gladko testo, ki se ne lepi. Testo premažemo z oljem in ga tesno zavijemo v alufolijo. Vse skupaj skuhamo v slanem kropu približno pol ure, Počakamo da se malo ohladi in narežemo na palec debele rezine. V teflonski ponvi iz obeh strani na maslu popečemo toliko, da dobimo zlatorumeno skorjico.

Ragu serviramo v globok krožnik in na vrh položimo popečene krompirjeve rezine.

Oglejte si recept na

Sestavine

600600 g telečjega stegna
22 srednje veliki čebuli
400400 g rdečega fižola iz konzerve
44 stroki česna
11 limona
0,60,6 l belega vina
11 l goveje juhe
22 žlice nasekljanega svežega koriandra
11 žlica mlete rdeče paprike
11 žlička mlete kumine
0,60,6 žlice nasekljanega žajblja
11 žlica nasekljanega timijana
0 sol, poper
0 olivno olje
500500 g zmesi za krompirjevo testo
0,60,6 l vode