Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

telecji_ragu_720x370.jpg
Mojca Polak

Nekaj na žlico

Telečji ragu

0 min

Teletino zrežemo na koščke, težke 4–5 dag. Na vročem olju jih hitro opečemo. Meso preložimo v drugo posodo. Na preostalem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko svetlo zarumeni, jo pomokamo. Ko je tudi moka nekoliko prepražena, jo zalijemo s telečjo osnovo ali kostno juho. Dodamo meso, vino, vse začimbe in dušimo do mehkega. Omaka mora biti primerno gosta. Nazadnje po okusu primešamo še limonin sok in kislo smetano.
Omako lahko namesto s pomokanjem vežemo tudi z masleno kroglico ali s podmetom iz smetane in škroba.
Za gobov ragu med dušenjem dodamo na lističe narezane gobe.

Oglejte si recept na

Sestavine

5050 dag telečjega flama ali pleč
44 dag olja
1212 dag čebule
22 dag moke
0 telečja osnova ali kostna juha za zalivanje
0 lovorjev list
0 sol
0 poper
0 kumina
0,480,48 dl kisle smetane
0,480,48 dl belega vina ali limonin sok za okisanje