Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

goveja_klincki_720x370.jpg
Rad Dobrojem

Okusne juhice

Goveja juha s klinčki

120 min
120 min

1. V velikem loncu zavremo 3 litre vode in vanjo damo mozgove kosti. Pustimo vreti dve minuti, nato vodo odlijemo. Prilijemo 3 litre hladne vode in ponovno zavremo. Odstranimo peno, ki se nabere na površini.

2. Zeleno olupimo in jo s korenjem vred narežemo na večje kose. Čebulo prerežemo na polovico, jo s prerezano stranjo navzdol položimo na vročo ploščo in pečemo do rjave barve.

3. H kostem v vrelo vodo damo meso, čebulni polovici, narezano zelenjavo, luštrek in vse začimbe. Solimo, pokrijemo s pokrovko in zavremo. Nato temperaturo znižamo, da juha počasi brbota. Tako jo pokrito kuhamo 2 uri. Vmes večkrat odstranimo peno od kuhanja.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 kg govedine za juho
11 velika čebula
11 vejica luštreka
55 poprovih zrn
11 lovorov list
33 nageljnove žbice - klinčki
44 veliki koreni
100100 g gomoljne zelene
0 sol
300300 g govejih mozgovih kosti