Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

juha_z_buco_andaluzijsko_720x370.jpg
Prim. mag. Branislava Belović, dr. med.

Okusne juhice

Juha z bučo po andaluzijsko

40 min
40 min

Bučo narežemo na kocke, čebulo sesekljamo in  damo v lonec. Prilijemo  vodo, da je vsebina pokrita. Dodamo začimbe in pokrito kuhamo do mehkega. Odstranimo lovor, kuhano bučo pretlačimo ali zmešamo s paličnim mešalnikom. Prilijemo vroče mleko in po potrebi prekuhano vodo, tako da dobimo kremasto jed.  Posebej skuhamo riž, odcedimo in dodamo juhi.

Kombinacija začimb podari juhi fin, izbran okus, ki spominja na arabsko kuhinjo. 

Oglejte si recept na

Sestavine

11 kg buče
11 kos čebule
11 ščepec timijana
11 ščepec cimeta
11 žlička soli
11 ščepec popra
11 kos lovorjevega lista
33 dl mleka
66 dag riža