Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

kremna_juha_lisicke_jurcki_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Kremna juha iz lisičk in jurčkov

60 min
60 min

Na oljčnem olju dobro prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Nato dodamo na kocke narezan korenček, krompir in zeleno in premešamo. Solimo in popramo. Dodamo česen, gobe in suhe jurček ter zelišča in zalijemo z vinom. Počakamo da zavre in zalijemo z približno dvema litroma vode. Kuhamo tako dolgo, da je krompir kuhan. Nato vse skupaj dobro zmiksamo v univerzalnem mešalcu in servoramo s kislo smetano. Jeseni lahko taki juhi dodamo tudi kuhan kostanj.

Oglejte si recept na

Sestavine

22 srednje velike čebule
22 korenčka
5050 g gomolja zelene
11 srednje velik krompir
200200 g jurčkov
1010 g suhih jurčkov
200200 g lisičk
22 stroka česna
0 vejica timijana
0 vejica majarona
0 sol
0 grobo mlet poper
0 oljčno olje