Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

kremna_juhica_muskatna_buca_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Kremna juhica iz muškatne buče

75 min
75 min

Bučo olupimo in narežemo na večje kose. Paradižnik in olupljeno čebulo narežemo na četrtine. V pekač položimo bučo z ostalo zelenjavo. Sladkamo, solimo in popramo ter pečemo pol ure pri 180 ºC. Nato pečeno zelenjavo preložimo v lonec z raztopljenim maslom, zalijemo z litrom vode in sladko smetano ter kuhamo 15 minut. Nato juho v mešalcu dobro pretlačimo, po potrebi še začinimo in jo pred postrežbo okrasimo s smetano.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 kg muškatne buče
22 paradižnika
11 čebula
11 žlica sladkorja
5050 g masla
11 dcl sladke smetane (1 žlica za dekoracijo)
0 sol
0 poper