Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

kurja_juhica_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Kurja juhica

120 min
120 min

Kurje kosti z mesom narežemo na manjše kose. V kozici jih brez maščobe opražimo ter solimo in popramo. Dodamo drobno nasekljano čebulo, na kocke narezan korenček in zeleno, sesekljan česen in peteršilj. Vse skupaj pražimo na zmernem ognju 10 minut. Nato zalijemo z 1,5 litra hladne vode in kuhamo brez pretiranega vrenja 1,5 ure. Po želji juhico zakuhamo s testeninami ali jo ponudimo kot del kosila.

Oglejte si recept na

Sestavine

44 kg kurjih kosti (vrat, hrbet, perut)
11 večji rumeni korenček
11 manjša čebula
1,51,5 stroka česna
8080 g gomoljne zelene
0 malo peteršilja
0 sol
0 poper