Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

paradiznikov_gazpaccho_720x370.jpg
Marko Herič

Okusne juhice

Paradižnikov gazpaccho z višnjami

20 min
20 min

Prvi trik v pripravi gazpaccha je ta, da imamo vso zelenjavo ki jo uporabimo domačo in svežo. Za začetek zavremo 2 litra vode, da lahko v njej blanširamo paradižnike. Medtem čebulo nasekljamo, česen olupimo, prav tako kumarice. V univerzalni mešalec damo čebulo, kumarice, ½ višenj, česen in blanširan paradižnik. Dodamo 3dcl mrzle vode, oljčno olje in posolimo. Vse skupaj dobro zmiksamo in precedimo skozi gosto cedilo. Dodamo svež nasekljan timjan in origano ter popramo. Ko serviramo, na vrh položimo par višenj in pokapamo z oljčnim oljem.

Sestavine

1010 kosov paradižnika
44 kosa kumare
22 kos čebule
44 kosa česna
4040 kosev višenj
22 dl olivnega olja
66 dl vode
22 list timijana
22 ščepec soli
22 ščepec popra