Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

omaka_tartufata_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Omaka s tartufato

10 min
10 min

V vodni kopeli raztopimo maslo, ki ga vlijemo v univerzalni mešalec. Dodamo parmezan, sol, poper, tartufato in rumenjake, ter vse skupaj zmiksamo v gladko kremo. V to kremo vmešamo alpsko smetano in malo pokapamo z oljem belih tartufov. Ko imamo njoke kuhane, jih odcedimo in v isti vroči posodi, kjer smo jih kuhali, zalijemo z omako, malo pregrejemo, vmešamo malo mlade špinače in jih serviramo s nalistanim parmezanom.

Oglejte si recept na

Sestavine

0,480,48 l alpske smetane
150150 g masla
11 skodelica ribanega parmezana
22 žlici tartufate
0 par kapljic olja belih tartufatov
33 rumenjaki
0 sol
0 grobo mlet poper