Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

hrenova_omaka_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Velikonočna hrenova omaka

15 min
15 min

Juho s smetano zavremo. V vročo juho s smetano z roko nadrobimo star kruh in pustimo, da se namoči. V receptu so tri rezine kruha, ki pa ne smejo biti prevelike, da ne dobimo pregoste zmesi. Pustimo vreti še kakšni dve minuti in odstavimo. Nato vročo omako vlijemo v univerzalni mešalnik, dodamo dijonsko gorčico in sveže nariban hren. Vse skupaj zmiksamo v gosto kremno omako, ki jo na koncu oplemenitimo s sveže mletim poprom. Takšna omaka se idealno poda k šunki v mlečnem testu.

Oglejte si recept na

Sestavine

0,520,52 l goveje juhe
33 rezine starega trdega belega kruha
11 dcl alpske smetane
11 žlica dijonske gorčice
11 skodelica naribanega hrena
0 sveže mlet poper