Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

solata_iz_kuhane_govedine_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Essigfleisch (solata iz kuhane govedine)

10 min
10 min

Čebulo in kumarice narežemo na trakce. Česen sesekljamo. Govedino narežemo na grižljaj velike, tanke kose. Iz bučnega olja, kisa, vode in dijonske gorčice z metlico zmešamo gladek dresing, ki ga solimo in popramo. Vse sestavine dobro premešamo s pripravljenim dresingom in serviramo v globok krožnik. Potresemo z drobnjakom in po vrhu naribamo trdo kuhano jajce. Po želji lahko Essigfleisch serviramo na posteljici sezonske solate.

Oglejte si recept na

Sestavine

500500 g mladega govejega pleča (kuhano v juhi)
11 rdeča čebula
22 kisli kumarici
11 strok česna
22 trdo kuhani jajci
11 žlička dijonske gorčice
0,50,5 dcl bučnega olja
0,50,5 dcl vinskega kisa
0,50,5 dcl vode
11 žlica nasekljanega drobnjaka
0 sol
0 grobo mlet poper