Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

jesprenj-z-zelenjavo-in-ramstekom-v-solati_720x370.jpg

Solate

Ješprenj z zelenjavo in ramstekom v solati

0 min

Ješprenj čez noč namočimo in ga naslednji dan skuhamo v slani vodi. Ramstek opečemo z obeh strani in ohladimo. Bučko operemo in narežemo na kocke velikosti ješprenja, na segretem oljčnem olju jih na hitro popečemo in stresemo v skledo. Korenje ostrgamo in narežemo na kocke velikosti ješprenja, por očistimo, odstranimo zelenje in beli del pora narežemo na tanke rezance. Zeleni del pora prav tako narežemo na tanke rezance in ocvremo v oljčnem olju. Ocvrtega odlagamo na papirnato brisačo. Kuhan ješprenj odcedimo in oplaknemo z mrzlo vodo. Ohlajeni ješprenj zmešamo z narezanimi bučkami, korenjem in porom. Prelijemo z limoninim sokom, pokapamo z oljem, dodamo še baziliko in peteršilj, solimo in popramo. Dobro premešamo in serviramo z ocvrtim porom in narezanim ramstekom.

Sestavine

200200 g ješprenja
400400 g ramstek
200200 g bučk
150150 g pora
150150 g korenja
11 žlica sesekljanega peteršilja
11 žlička sesekljane bazilike
22 dl oljčnega olja
0 sok ene limone
0 sol, poper