solata_z_buco_720x370.jpg
Marko Herič

Solate

Solata s pečeno muškatno bučo, panceto, kozjim sirom in bučnimi semeni

30 min
30 min

Bučo olupimo in meso narežemo na grižljaj velike kose. V ponvi na oljčnem olju z obeh strani popečemo panceto. V isti ponvi nato dobro popečemo kose buče, jih solimo ter popramo in dodamo česen. Dobro premešamo in odstranimo z ognja. Solato dobro očistimo in narežemo na grižljaj velike kose. Damo jo v prostorno skledo in premešamo z bučnim oljem in balzamičnim kisom. Solimo in popramo. Na vrh potresemo bučo, položimo pečeno slanino in na krhlje narezan sir, potresemo z bučnimi semeni in še malo pokapamo z bučnim oljem.

Oglejte si recept na

Sestavine

0,50,5 kosa ledenke
0,50,5 kosa radiča
3030 g rukole
200200 g muškatne buče
22 žlici bučnih semen
100100 g kozjega sira
3030 g pancete
11 kos česna
11 ščepec soli
11 ščepec grobo mletega popra
11 žlička olivnega olja
11 žlička bučnega olja
11 žlička balzamičnega kisa

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?