Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

domaci_krekerji_720x370.jpg
Marko Herič

Svež zajtrk

Domači krekerji

60 min
60 min

Vodo, moko, maslo in sol zgnetemo v gladko testo. Testo damo v hladilnik počivat za pol ure. Rumenjak zmešamo z žlico vode. Testo razvaljemo na milimeter tanko in ga večkrat prebodemo z vilico. Narežemo ga na poljubno velikost in obliko krekerjev, premažemo z rumenjakom in malo potresemo s kardamonom in solnim cveton. Zlatorumeno zapečemo v pečici na 180 stopinjah približno 10 minut. Tanjši so krekerji manj časa potrebujejo za peko.

Oglejte si recept na

Sestavine

4040 g mrzle vode
5050 g masla
1010 g ostre moke
8585 g gladke moke
22 g soli
11 rumenjak
0 malo kardamonovih semen
0 solni cvet