Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

mlecni_riz_720x370.jpg
Marko Herič

Svež zajtrk

Mlečni riž

20 min
20 min

V kozico damo vse navedene sestavine in pristavimo na ogenj. Pričnemo z mešanjem. Mešamo ga samo toliko, da se ne prime dna posode. Ko nam zavre, ogenj zmanjšamo in pustimo da počasi vre. Pri tem ga ves čas mešamo. Ko je riž enkrat kuhan, ga odstavimo, serviramo v skodelice in nanj potresemo naribano čokolado. Takšen riž je zaradi smetane in masla neprimerno bolj kremast in okusen, kot pa bi ga kuhali samo v mleku.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 skodelica carnaroli riž
11 žlica sladkorja
11 šcepec cimeta
11 skodelica polnomastne smetane
22 skodelici mleka
0 malo naribane kvalitetne čokolade
5050 g masla