Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

biftek_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Angleški biftek

0 min

Bifteke narahlo potolčemo z dlanjo, posolimo, popopramo ter na tanko namažemo z gorčico in pokapamo z oljem. Preostalo olje segrejemo v ponvi in vanj zložimo bifteke. Z gorčico namazana stran naj bo zgoraj. Nato bifteke z obeh strani rjavo opečemo. Maščobo odlijemo in dodamo vino in worcestrsko omako ter temno osnovo. Dušimo eno minuto. Bifteke preložimo na vročo servirno posodo in jih prelijemo z omako. Na vsak biftek položimo še rezino zeliščnega masla. Ponudimo takoj!

Opomba: Bifteke po želji pečemo do različne stopnje pečenosti.

Oglejte si recept na

Sestavine

1616 bifteki (po 16 dag uležanega govejega fileja)
0 sol
0 poper
22 dag dijonske gorčice
44 dag olja
22 dag masla
11 dl temne mesne osnove ali mesne kocke – koncentrata
0,480,48 dl rdečega vina
0 malo worcestrske omake
55 dag zeliščnega masla