cordon_bleu_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Cordon bleu

0 min

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Piščančje zrezke položimo na čisto delovno površino in jih s kladivom za meso rahlo potolčemo, da se enakomerno sploščijo. Začinimo jih s soljo ter obložimo s šunko in sirom. Obložene zrezke nato prepognemo in po robu rahlo potolčemo, da se med peko ne bodo odprli.

Na en plitek krožnik stresemo moko, na drugega pa drobtine. V globokem krožniku z vilicami razžvrkljamo jajca, ki jih začinimo s ščepcem soli. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v razžvrkljana jajca, na koncu pa povaljamo še v drobtinah.

Pekač obložimo s papirjem za peko (ali namastimo z oljem). Po pekaču razporedimo panirane zrezke. Na vsak zrezek položimo košček masla. Zrezke pečemo v ogreti pečici 45 minut. Na polovici pečenja zrezke obrnemo, da se enakomerno zapečejo na obeh straneh. Po potrebi jih obložimo s koščkom masla še na drugi strani, potem ko jih obrnemo.

Pečene zrezke serviramo na krožnike in postrežemo z izbrano prilogo.

Sestavine

44 piščančji zrezki (vsak 180 g)
44 rezine kuhane šunke
44 rezine sira (edamec, trapist, gavda)
44 žlice moke
22 jajci
8080 g krušnih drobtin
5050 g masla
0 sol

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?