Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

domac_hamburger_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Domač hamburger

30 min
30 min

Najprej na zelo drobno sesekljamo ½ rdeče čebule in  ½ paprike. Res se potrudite, da so koščki zelo mali. Nato meso pregnetemo s soljo, poprom, čebulo in papriko. Dodamo žlico moke in sodo bikarbono ter zalijemo z radensko. Gnetemo še kakšnih 5 minut in meso pustimo počivati vsaj pol ure. Medtem vso zelenjavo, razen polovice zelene paprike in rdeče čebule, ki smo ju porabili za pripravo mesa, narežemo na tanke rezine in dobro posolimo in popramo. Pokrijemo s folijo za živila in damo počivat (ne v hladilnik, ker ima zelenjava na sobni temperaturi bistveno bolj izrazit okus) za pol ure. Preostane nam še samo, da solato dobro zalijemo z oljčnim oljem, dodamo nariban parmezan in malo okisamo z balzamičnim kisom. Oblikujemo 2 pleskavici in hrustljavo zapečemo na žaru ali v ponvi. Kruh vedno malo popečemo z mesom in ga namažemo s kajmakom. Nadevamo z zeljno solato in serviramo.

Oglejte si recept na

Sestavine

500500 g mladega govejega pleča z malo maščobe (mleto)
11 žlica ostre moke
22 dcl radenske
11 rdeča čebula
0,50,5 zelene paprike
99 g soli
0,50,5 žličke sode bikarbone
0 sveže mlet poper
33 žlice kajmaka
22 kruha za burger
0,260,26 glave belega zelja
11 korenček
0,50,5 kumarice
0,50,5 skodelice naribanega parmezana
0 oljčno olje
0 balzamični kis