Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

dusena_govedina_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Dušena govedina v omaki

120 min
120 min

Mesu odstranimo kožico, posolimo, popopramo in namažemo z gorčico. Maščobo segrejemo in na njej opečemo meso. Nato ga preložimo v drugo posodo in jo postavimo na toplo. Na ostanku maščobe prepražimo na kolobarje narezano zelenjavo; še preden zarumeni, dodamo prav tako narezano čebulo in jo prepražimo. Dodamo meso, zeliščni šopek in pokrito dušimo. Po potrebi zalivamo s fondom in meso obračamo. Po približno dveh urah dušenja je meso mehko in maščoba izstopi. Tedaj meso ponovno preložimo v drugo posodo. Zelenjavo pomokamo in vse dobro prevremo. Nato omako pretlačimo, ji dodamo vino, smetano in po okusu še nekaj kapljic limoninega soka. Meso narežemo na rezine, jih položimo na krožnik in dodamo nekoliko omake. Del omake serviramo posebej.

Oglejte si recept na

Sestavine

6060 dag govejega stegna
0 sol
0 poper
11 dag gorčice
66 dag maščobe
1515 dag dag jušne zelenjave
66 dag čebule
0 zeliščni šopek
0 rjavi fond
22 dag moke
0,480,48 dl rdečega vina (merlot)
0,480,48 dl kisle smetane
0 limonin sok