Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

telecji_medaljoni_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Flambirani telečji medaljoni

0 min

V ponvi raztopimo polovico masla in na njem medaljone rumeno opečemo. Preložimo jih na ogret krožnik. Na maslu v ponvi nato opečemo še rezine šunke in jih prav tako preložimo na krožnik, ki ga pokrijemo. V ponev damo ostanek masla in prepražimo narezane šampinjone. Začinimo, prilijemo vino, dodamo medaljone in šunko. Vse skupaj nekoliko podušimo. Nazadnje polijemo s konjakom, ga prižgemo in flambiramo. Jed predamo na krožnik in jo ustrezno garniramo. Smetano ponudimo posebej.

Oglejte si recept na

Sestavine

1515 dag telečjih medaljonov (trije telečji medaljoni)
44 dag masla
33 tanke okrogle rezine šunke
55 dag šampinjonov
0,50,5 dl belega vina
22 žlici kisle smetane
0 sol
0 poper
33 žlice konjaka