Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

glazirana_sunka_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Glazirana velikonočna šunka

180 min
180 min

Šunko skuhamo v vodi v globokem loncu, ki ji dodamo na pol prerezano čebulo, poprova zrna in lovorjev list. Šunko kuhamo 1 uro in nato odstavimo ter pustimo da se malo ohladi v vodi, kjer smo jo kuhali. Takrat pristavimo v kozico juice, med in nasekljan čili, ter povremo za 1/3, da dobimo lep gostljat sirup. Šunki s prsti odstranimo kožo. Pri tem si lahko pomagamo z nožem. Odstranimo samo kožo, maščobo pa pustimo. Ko odstranimo kožo, maščobo lepo zarežemo do mesa tako, da naredimo mrežo. Med zareze napikamo klinčke in šunko premažemo z povretim medenim juicom. Polovico juica hranimo za kasneje. Šunko damo v pečico na 180 stopinj za 10 minut. Po desetih minutah jo spet prelijemo s preostalim juicom in spet zapečemo približno 10 minut, da dobi lepo zlatorumeno kožico. Pustimo 10 minut, da malo počiva in nato serviramo. Narežemo jo na tanke rezine in prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju.

Oglejte si recept na

Sestavine

0 šunka s kožo (pripravljena za kuhanje)
0 čebula
0 3 lovorjevi listi
0 žlička poprovih zrnc
0 5 dcl juica
0 3 žlice medu
0 1 čili
0 žlica klinčkov
0 sol