Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

wellington_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Goveja pečenka Wellington

0 min

Rožmarinovo vejico osmukamo in listke drobno sesekljamo. Goveji file operemo, dobro osušimo in začinimo s soljo, poprom in z nasekljanim rožmarinom. Šampinjone dobro očistimo, operemo in na drobno nasekljamo (narežemo na lističe). Čebulo olupimo, operemo in sesekljamo. Slanino narežemo na manjše kocke.

V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro z vseh strani popečemo meso. Odstranimo ga iz ponve in ohladimo. Slanino stresemo v ponev, v kateri smo pekli meso, in jo popražimo. Dodamo ji sesekljano čebulo in to dušimo dobrih pet minut, da čebula postekleni. Nato dodamo šampinjone ter vse skupaj začinimo s soljo in poprom. Dobro premešamo in odstavimo.

Pečico segrejemo na 220 °C. Listnato testo razvaljamo v pravokotnik, ki mora biti dvakrat večji od kosa mesa. Polovico šampinjonove zmesi enakomerno porazdelimo v dolžini fileja po sredini testa. Na to položimo meso in ga pokrijemo s preostalo šampinjonovo zmesjo. Testo tesno ovijemo okoli mesa in ga položimo v namaščen pekač. V skledici jajce in mleko dobro razžvrkljamo. Z razžvrkljanim jajcem premažemo listnato testo. V zgornjo plast testa naredimo tri luknjice. Pekač za 45 minut postavimo v ogreto pečico.

Pečenko vzamemo iz pečice in jo narežemo na dva centimetra debele rezine. Postrežemo s krompirjem in sezonsko zelenjavo.

Sestavine

249,9249,9 g listnatega testa
1,021,02 kg govejega fileja
150150 g šampinjonov
124,8124,8 g slanine
2,12,1 manjši čebuli
2,12,1 žlici oljčnega olja
1,021,02 jajce
1515 ml mleka
3,93,9 ščepci soli
33 ščepci mletega popra
0 vejica rožmarina