Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

goveji_karpaco_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Goveji karpačo

0 min

Kos goveje pljučne pečenke očistimo, operemo in do suhega obrišemo. Tesno ga zavijemo v prozorno folijo za živila in zamrznemo v zamrzovalniku.
Zamrznjeno meso odvijemo in narežemo na tanke rezine, ki jih zložimo na krožnik, pokrijemo s prozorno folijo ter pustimo stati na sobni temperaturi, da se odtalijo. Odtaljeno meso osušimo s papirnato brisačo in zložimo na večji servirni krožnik ali pladenj. Meso prelijemo z oljčnim oljem.
Rukolo očistimo, operemo in osušimo. Nastrgamo parmezan in ga posujemo po rezinah mesa. Dodamo kapre in po sredini razporedimo rukolo. Ožamemo limono in s sokom pokapamo rukolo in meso. Karpačo postrežemo takoj.

Sestavine

600600 g dobro uležane goveje pljučne pečenke
2020 g parmezana
1010 kaper
100100 g rukole
0,960,96 limona
0,480,48 dl oljčnega olja