Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

goveji_zrezki_v_cebulni_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Goveji zrezki v čebulni omaki

60 min
60 min

Zrezke popivnamo s papirnato brisačo. Solimo jih in popramo ter na obeh straneh popečemo na raztopljenem maslu. Dodamo narezano čebulo ter pokrito dušimo in po potrebi premešamo. Dodamo gorčico in pustimo, da se nekoliko opraži. Nato posujemo z moko in zalijemo z vinom ter pokrito dušimo. Ves čas po potrebi zalivamo z malo vode ali juhe, da nastane temna gostljata omaka. Dušimo tako dolgo, da je meso mehko, nato pa ga postrežemo s prilogo.

Oglejte si recept na

Sestavine

44 goveji zrezki (najbolje visoki hrbet)
11 velika čebula, narezana na lističe
3030 g masla
0 sol
0 poper
0,520,52 dcl rdečega vina
11 žlička gorčice
11 žlička moke