Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

jagnjetina_rozmarin_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Jagnjetina z rožmarinom in metino omako

90 min
90 min

Jagnječji file malo solimo in popramo, zavijemo v folijo in spečemo v razgreti pečici na 180 ˚C, da je v središču 28 ˚C. Narežemo poševno na želeno velikost grižljajev in nabodemo na rožmarinove vejice. Pred serviranjem pokapamo z metino omako in potresemo s solnim cvetom. Omako lahko serviramo posebej v lonček, da sami namakamo grižljaje.

Za metino omako v možnarju stremo metine liste s sladkorjem v pasto in pustimo 30 minut, da se dobro spoji. Po okusu dodamo balzamični kis.

Oglejte si recept na

Sestavine

4040 dag jagnjevih filejev
0 sol
0 poper
0 vejice rožmarina
0 groba sol (solni cvet)
5050 g minta (za nadev)
2525 g sladkorja v prahu (za nadev)
1515 ml balzamičnega kisa (za nadev)