Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

najboljsa_svinjska_pecenka720x370.jpg
Marko Herič

Recepti

Najboljša svinjska pečenka

720 min
720 min

V pekač položite velik kos potrebuševine s kožico, ki jo narežite z ostrim nožem na zelo majhne kocke in jo dobro nasolite in poprajte. Dodajte mast in prilijte olje. V olje dodajte dišavnice in položite pekač v pečico, na 85 stopinj in jo pecite celo noč. (približno 9-10 ur) Zjutraj jo vzamite iz olja in jo pustite da se malo ohladi. Narežite jo na enakomerne kocke in jo, preden jo servirate, popecite v ponvi na koži, tako da se kožica malo napihne in bo hrustljava. Ko bo vam to uspelo, drugačne pečenke ne boste več jedli.

Oglejte si recept na

Sestavine

33 kg svinjske potrebuševine
22 l rastlinskega olja
11 kg masti
0 rožmarin
0 lovor
0 brinove jagode
0 sol, grobo mleti poper