Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

piscancji_file_s_sezamovo_omako_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Ocvrt piščančji file s sezamovo omako in pečenim tajskim rižem

30 min
30 min

Prsa razpolovimo in potolčemo. Solimo in popramo in damo na stran. Jajca razžvrkljamo z limoninim sokom in žlico sezamovega olja. Drobtine zmešamo s sezamom in timijanom. Prsa spaniramo v moki, jajcu in drobtinah s sezamom. Lepo jih ocvremo v vročem olju. Medtem v kozici zavremo ostrigino omako s sojo in preostalim sezamovim oljem. Takšno omako damo v univerzalni mešalec. Dodamo česen in dobro zmiksamo. Prelijemo nazaj v kozico in spet zavremo. Ko nam zavre, vanjo vmešamo gustin, ki ga razmešamo z žlico mrzle vode. Dobro premešamo da se nam omaka poveže in pustimo da vre kakšne tri minutke. Serviramo z ocvrtimi prsmi in tajskim rižem.

Oglejte si recept na

Sestavine

22 kosa piščančjih prsi
11 skodelica drobtin
11 žlička timjana
33 žlice sezama
0,50,5 dcl sezamovega olja
22 jajci
22 žlici ostre moke
0,50,5 sok limone
22 dcl ostrigine omake
0,50,5 dcl superior light soje
11 žlička gustina
22 stroka česna