Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

ocvrt_svinjski_zrezek_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Ocvrt svinjski zrezek v panadi bučnih semen in pinjol

20 min
20 min

Najprej meso dobro potolčemo, da je lepo tanko. Solimo in popramo. Jajca razžvrkljamo s ščepcem soli in limoninim sokom. Drobtine, parmezan, timjan, bučna semena in pinjole premešamo. Zrezke pomokamo iz obeh strani in jih nato pomočimo v razžvrkljano jajce. Nato jih dobro spaniramo v panadi bučnih semen in pinjol. Ocvremo v olju na 160 stopinjah, približno 4 - 5 minut. Vzamemo iz olja, odcedimo na papirnati kuhinjski krpi in takoj serviramo s poljubno prilogo.

Oglejte si recept na

Sestavine

44 zrezki svinjskega stegna (orešček)
11 skodelica drobtin
0,50,5 skodelice naribanega parmezana
0,50,5 skodelice bučnih semen
11 žlica pinjol
11 žlička timijana
22 žlici ostre moke
22 jajci
0,50,5 sok limone
0 sol
0 grobo mlet poper
0 olje za cvrtje