Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

ossobucco_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Ossobuco

0 min

Korenček operemo, ostrgamo in grobo naribamo. Beluše operemo, jim odlomimo olesenele konce in jih drobno sesekljamo. Por očistimo, operemo in nasekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo. Meso operemo in osušimo.
V globokem krožniku zmešamo moko in sol. V zmesi povaljamo kose mesa, ki jih dobro otresemo. V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo. Na vroči maščobi kose teletine na vsaki strani pečemo po pet minut. Pečene kose poberemo iz ponve in shranimo na toplem.
Pečico segrejemo na 160 °C. V ponev, v kateri smo pekli meso, stresemo korenček, čebulo, beluše, por in česen. Zelenjavo med mešanjem pražimo pet minut. Zalijemo z belim vinom in kuhamo še pet minut, nato pa dodamo perutninsko jušno osnovo, začimbe, paradižnikovo mezgo in zavremo. Zmes prelijemo v večjo ognjevarno posodo. V omako vložimo opečene kose mesa, nato pa posodo pokrijemo in jo damo v ogreto pečico za 60 minut.
Na ogrete krožnike razdelimo kose mesa in jih oblijemo z omako. Zraven ponudimo rižoto po milansko in zeleno solato.

Sestavine

1,21,2 kg narezane telečje krače
3030 g oljčnega olja
4040 g masla
22 čebuli
150150 g korenja
11 por
5050 g belušev
33 dl piščančje jušne osnove
33 dl belega vina
3030 g moke
0,480,48 žličke soli
0 ščepec popra
33 stroki česna
11 lovorjev list
11 žlička origana
11 žlička timijana
33 žlice paradižnikove mezge