Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

paprikas_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Paprikaš

120 min
120 min

Sesekljano čebulo pražimo, da svetlo zarumeni. Dodamo še strti česen, rdečo papriko, lovorjev list in paradižnikovo mezgo. Prilijemo nekoliko kostne juhe in solimo. Nato dodamo na koščke narezano meso. Dušimo ga do mehkega, nato pa preložimo v drugo posodo. Vlago izparimo, nato čebulo pomokamo, jo prepražimo in ponovno zalijemo s kostno juho, da dobimo vezano, primerno gosto omako. Dobro prevremo in omako pretlačimo. V pretlačeno omako vložimo meso, prilijemo še vino in kislo smetano ter ponovno prevremo. Če je omaka sladka, ji dodamo še nekaj kapljic limoninega soka.

Nekateri telečjemu paprikašu dodajajo tudi kocke prekajene slanine.

Oglejte si recept na

Sestavine

55 dag svinjskega vratu ali pleč
2525 dag čebule
55 dag olja
22 stroka česna
11 dag paprike
0 lovorjev list
22 dag paradižnikove mezge
0 kostno juho po potrebi
0 sol
22 dag moke
0 belo vino
11 dl kisle smetane