Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

pecen_goceji_hrbet_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Pečen goveji hrbet

0 min

V manjši skledi zmešamo sol, poper, gorčico, gorčična semena in oljčno olje. Meso operemo in dobro osušimo, natremo z marinado, položimo v večjo skledo in pustimo v hladilniku marinirati čez noč.
Naslednji dan pečico segrejemo na 230 °C. Čebulo olupimo, operemo in narežemo na četrtine. V namaščen pekač položimo meso in dodamo čebulo, vse skupaj postavimo v pečico in pečemo deset minut.

Pekač vzamemo iz pečice, temperaturo znižamo na 180 °C, meso obrnemo in polijemo s sokom iz pekača. Pečemo še 45 minut. Med pečenjem meso pogosto prelijemo s sokom iz pekača.
Pečeno meso položimo na desko in ga narežemo na tanjše rezine. Omako prelijemo v skodelico in ponudimo kot prilogo.

Oglejte si recept na

Sestavine

1,521,52 kg govejega hrbta (rostbif)
3030 g masla
0,960,96 čebule
0,480,48 žličke soli
0,240,24 žličke popra
1,61,6 žlica gorčice
1,61,6 žlica gorčičnih semen
3,043,04 žlice oljčnega olja