pecen_goceji_hrbet_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Pečen goveji hrbet

0 min

V manjši skledi zmešamo sol, poper, gorčico, gorčična semena in oljčno olje. Meso operemo in dobro osušimo, natremo z marinado, položimo v večjo skledo in pustimo v hladilniku marinirati čez noč.
Naslednji dan pečico segrejemo na 230 °C. Čebulo olupimo, operemo in narežemo na četrtine. V namaščen pekač položimo meso in dodamo čebulo, vse skupaj postavimo v pečico in pečemo deset minut.

Pekač vzamemo iz pečice, temperaturo znižamo na 180 °C, meso obrnemo in polijemo s sokom iz pekača. Pečemo še 45 minut. Med pečenjem meso pogosto prelijemo s sokom iz pekača.
Pečeno meso položimo na desko in ga narežemo na tanjše rezine. Omako prelijemo v skodelico in ponudimo kot prilogo.

Oglejte si recept na

Sestavine

1,521,52 kg govejega hrbta (rostbif)
3030 g masla
0,960,96 čebule
0,480,48 žličke soli
0,240,24 žličke popra
1,61,6 žlica gorčice
1,61,6 žlica gorčičnih semen
3,043,04 žlice oljčnega olja

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?