Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

piscancji_frikase_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Perutninski frikase

90 min
90 min

Perutnino razrežemo. Preložimo jo v lonec, prilijemo perutninsko osnovo in dodamo začimbe, zeliščni šopek, cele šalotke in lepo narezano zelenjavo. Kuhamo. Medtem pripravimo bešamel, ga zalijemo s perutninsko osnovo in dodamo frikaseju. Odstranimo zeliščni šopek, dodamo še poper in muškatni orešček, okisamo z limoninim sokom in vinom, ponovno prevremo. Kose mesa in zelenjavo preložimo v drugo posodo. Omako precedimo. Nazadnje frikase še legiramo. Kuhana jed mora biti gosta kot ragu, barva pa rumenkasta zaradi legiranja.

Jed izboljšamo, če dodamo še posebej sotirane gobe, grah, brstični ohrovt ali beluše.

Oglejte si recept na

Sestavine

7070 dag perutnine
0 perutninska osnova
1010 dag jušne zelenjave
0 zeliščni šopek
44 dag šalotk
44 dag masla
44 dag moke
0 limonin sok
0 poper
0 muškatni orešček
0,480,48 dl vina
11 dl kisle smetane
11 rumenjak