Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

piscancja_rolada_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Piščančja rulada z baziliko in sirom

0 min

Piščančje prsi narežemo na štiri večje in tanjše fileje, ki jih speremo pod tekočo vodo in obrišemo s papirnato brisačo. Fileje razporedimo po čisti delovni površini in jih rahlo posolimo. Baziliko operemo, otresemo in grobo nasekljamo, nato jo razporedimo po filejih. Sir narežemo na tanke rezine in ga razporedimo po filejih (sira ne polagamo na robove, saj bo ta sicer iztekel). Po siru posujemo še malo črnega popra, nato pa fileje zvijemo v rulade.
Rezine pancete ovijemo okoli rulad in vse skupaj pričvrstimo z zobotrebci. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija in naoljimo pekač. V pekač zložimo pripravljene rulade eno zraven druge. Med njimi pustimo malo prostora. Rulade pečemo v ogreti pečici 20 minut. Med pečenjem jih večkrat obrnemo in polijemo s sokom, ki se nabere v pekaču.
Pečene rulade postrežemo tople, zraven pa ponudimo še kozarec rdečega vina in skledo solate.

Sestavine

400400 g piščančjih prsi
11 žlička soli
11 šopek bazilike
88 rezin edamca
0,480,48 žličke mletega popra
1212 rezin pancete
33 žlice oljčnega olja