Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

piscanec_azija_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Piščančje kračke po Azijsko

90 min
90 min

Po kračkah potresemo ingver in sol ter vse skupaj zmešamo v večji skledi. Ponev segrejemo na srednje veliko temperaturo. Dodamo nekaj olja. Nato dodamo piščančje kračke in pražimo približno 6 minut oziroma toliko časa, da kračke na vseh straneh porjavijo. Dodamo riževo vino, sojino omako, pomarančni ter limonin sok in sladkor in jih pražimo še eno minuto. Na zmanjšani temperaturi dušimo še približno 10 minut. Kračke odstranimo iz ponve in omako zavremo. Omako pustimo, da počasi vre še kakšnih 5 minut. Nato kračke preložimo nazaj v ponev in jih še nekoliko popečemo. Na koncu potresemo z mlado čebulo.

Oglejte si recept na

Sestavine

88 piščančjih krač brez kože
11 čajna žlička sveže naribanega ingverja
0,240,24 žličke soli
125125 ml sakeja (riževega vina)
6060 ml svežega pomarančnega soka
22 žlici sladkorja
22 žlici sojine omake
11 žlica svežega limoninega soka
0 malo sesekljane mlade čebule